Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ήρωες και θεοί, από τη Μυθολογία την Ελληνική

   Στο Νηπ/γείο μας θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα ευέλικτης ζώνης με θέμα :"΄Ηρωες και θεοί ,από τη μυθολογία την Ελληνική".Ξεκινάμε με το θεό του κρασιού και του γλεντιού Διόνυσο.Στόχος μας να γνωρίσουμε το Διόνυσο και το αμπέλι και το κρασί.
  
  

Μιλώντας για τα μήλα που ευδοκιμούν στην περιοχή μας μαθαίνουμε για τον μυθικό ήρωα Ηρακλή και συγκεκριμένα για τον άθλο του "Τα μήλα των Εσπερίδων" Εργαζόμαστε ομαδικά.Διαβάζουμε το μύθο για"Το μήλο της Έριδος", προβληματιζόμαστε για τη συμπεριφορά της και τη διχόνοια.
Με αφορμή τον πόλεμο του 1940 μιλάμε για τον θεό Άρη, βρίσκουμε επίθετα που τον χαρακτηρίζουν,και με υλικό από τον Η./Υ φτιάχνουμε αντιπολεμική αφίσα.

8/11/ γιορτάζει η πολεμική μας αεροπορία, μιλάμε για τους πρώτους αεροπόρους τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο, βρίσκουμε στον χάρτη το ταξίδι τους από την Αθήνα στην Κρήτη και εντοπίζουμε τη Ικαρία και το Ικάριο πέλαγος.

Στη συνέχεια γνωρίζουμε τον Θησέα και την ιστορία του, δραματοποιούμε τον μύθο με τον Μινώταυρο, και περπατάμε τον δικό μας λαβύρινθο.
  
Δραματοποιούμε το μύθο με τον Ποσειδώνα και την Αθηνά, για την ονομασία της πόλης της Αθήνας




 
 

 Γνωρίζουμε την θεά Αθηνά και τον Ποσειδώνα μέσα από τον μύθο για το όνομα της Αθήνας, μαθαίνουμε τα σύμβολά τους ,δραματοποιούμε το μύθο.
 

  Μιλάμε για την ελιά ( αίνιγμα -αντιστοίχιση φύλλα -ελιές).
 
 
 
 
Αναβιώνουμε τα Παναθήναια κάνοντας αγώνες λαμπαδοδρομείας στην αυλή μας.







Φτιάχνουμε χωρισμένοι σε ομάδες τον Ποσειδώνα.













                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου