Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ

Συνεχίζουμε τα παιχνίδια γνωριμίας, επειδή κάποια παιδάκια "μπερδεύουν" ακόμα ονόματα και παιδιά. Με μουσική τα παιδιά χορεύουν σε ζευγάρια και μόλις σταματήσει αναζητούν άλλο ταίρι και λένε τ΄όνομά του.

Σήμερα κάποιο παιδάκι νύσταζε πολύ. Έτσι η κούκλα μας ο Νικόλας, μας κάλεσε στο κουκλοθέατρο
και μας γνώρισε τον  "Ρούλη τον Υπναρούλη". Τα παιδιά σαν θεατές γέλασαν με την παράσταση και στη συνέχεια, οι κούκλες πήραν ζωή στα χεράκια τους, προτείνοντας στον "Ρούλη τον Υπναρούλη" τρόπους να έρχεται στο σχολείο ξεκούραστος και χαρούμενος.


Δημιουργήθηκε όμως "φασαρία ", έτσι είπαμε να παίξουμε το παιχνίδι της σιωπής. Μια γαντόκουκλα "βασιλιάς" ήταν το βραβείο για το πιο ήσυχο παιδί. Όμως ξαφνικά η κούκλα φορέθηκε στο κεφάλι σαν κορώνα. Ανάμεσα στα γέλια και τα πειράγματα, ένα παιδάκι πρότεινε ν' αλλάξει τ΄όνομα της τάξης και από "Αγαπούλες" να γίνει "Χαχανούληδες".

Τελικά ήρθε στην παρεούλα μας μια πιο σοβαρή γαντόκουκλα και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

 Δίνουμε στα παιδιά ψαλίδια, κόλλες, εικόνες από περιοδικά και συνθέτουν το πρώτο τους κολάζ και μας μιλάνε γι' αυτό.





Ο καιρός δε βοηθάει για να βγούμε διάλειμμα, έγινε Φθινοπωρινός. Γι' αυτό παίζουμε στο γυμναστήριο.


Εμείς όμως αντιστεκόμαστε, αναπολούμε τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού και τις αποτυπώνουμε στο χαρτί.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε  μια δυσκολία στη χρήση του ψαλιδιού. Θέλουμε εξάσκηση . Σχεδιάζουμε, χρωματίζουμε, κόβουμε τις παλάμες μας. Αποφασίζουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί και δημιουργούμε την πρώτη μας ομαδική εργασία. Περήφανοι για τη δουλειά μας, φτιάχνουμε ένα καμαρωτό παγόνι  με φουντωτή ουρά και μια καρδιά γεμάτη αγάπη.




Διαβάζουμε το πρώτο μας παραμύθι, το συζητάμε, ζωγραφίζουμε ότι μας εντυπωσίασε και τέλος κάνουμε μια πρώτη απόπειρα δραματοποίησης του.








 Δυσκολεύονται να εκφραστούν οι μικροί μας ηθοποιοί, έχουμε όμως υπομονή είναι ακόμα αρχή.....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου