Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

"Σε πίνακες ζωγραφικής περιδιαβαίνουμε και για τις εποχές μαθαίνουμε"

  Διερευνώντας στην παρεούλα τις προτιμήσεις των παιδιών σχετικά με τι τους αρέσει να κάνουν περισσότερο στο Νηπιαγωγείο, διαπιστώσαμε πως στην πλειοψηφία αρέσει η ζωγραφική. Έτσι αποφασίσαμε να μάθουμε για τη ζωγραφική, να γίνουμε κι εμείς   μικροί- μεγάλοι ζωγράφοι.
Είναι οριστικό! Θα δουλέψουμε φέτος πρόγραμμα Πολιτιστικών θεμάτων, με τίτλο "Σε πίνακες ζωγραφικής περιδιαβαίνουμε και για τις εποχές μαθαίνουμε". Βρήκαμε αρκετό υλικό στο σχολείο μας, όμως είπαμε να επισκεφτούμε και τη Δημοτική βιβλιοθήκη για περισσότερες πληροφορίες.
Ενημερώσαμε την υπεύθυνη  κυρία Αναστασία να μας περιμένει την Τρίτη 6/9/2015 και ζωγραφίσαμε το πορτρέτο της για να της  το χαρίσουμε.


Οι κυρίες της βιβλιοθήκης μας περίμεναν και μας παρουσίασαν βιβλία, πόστερ και φωτογραφίες από γνωστούς πίνακες ζωγραφικής. Δανειστήκαμε βιβλία που θα μας χρησίμευαν και μάθαμε τον  όρο "ΔΑΝΕΊΖΟΜΑΙ" . Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείο μας σύντομα.




Θελήσαμε να επισκεφτούμε και τα Εικαστικά Εργαστήρια, που στεγάζονται στον ίδιο όροφο, αλλά δυστυχώς δεν ξεκίνησαν ακόμα τη λειτουργία τους.
Ο καιρός ήταν καλός και πήγαμε περίπατο στο Δημοτικό Πάρκο.Εκεί παρατηρήσαμε πως αλλάζει σιγά- σιγά η φύση και μαζέψαμε φύλλα  και καρπούς που θα τα χρησιμοποιήσουμε σε εργασίες μας.




Στο σχολείο ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας και τοποθετήσαμε τα φύλλα μέσα σε περιοδικά για να στεγνώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου