Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

"ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΥΡΙΖΕΙ"

Ετοιμαζόμαστε  για τη λήξη των μαθημάτων και διαλέγουμε μαζί με τα παιδιά τον τελευταίο πίνακα ζωγραφικής , μέσα από το διαδίκτυο. Είναι ένας καλοκαιρινός πίνακας της Μαίρη Κασάτ  " Παιδιά που παίζουν στην παραλία". Με αφετηρία τον πίνακα μιλάμε για την αγαπημένη εποχή όλων μας; το καλοκαίρι και για τα σχέδια μας για τις καλοκαιρινές διακοπές.  Παρατηρούμε και καταγράφουμε ότι βλέπουμε στον πίνακα, κάνουμε υποθετικούς διαλόγους. Φτιάχνουμε τον πίνακα τρισδιάστατο, κάρτες και τις προσκλήσεις για την αποχαιρετιστήρια γιορτή μας. Επίσης κάνουμε διάφορες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και άμμο.  Με καλαμάκια φυσάμε μπογιές και δημιουργούμε πίνακα "βυθό". Όλα μαζί κάνουν μια καλοκαιρινή γωνιά.  Μαθαίνουμε τραγούδια,ποιήματα, αινίγματα και κάνουμε πρόβες για την καλοκαιρινή γιορτή.








                                         



















 Το πουγκί με τα συναισθήματα  έχει γεμίσει  και κοντεύει να ξεχειλίσει. Για να τα συγκρατήσουμε κάνουμε μια ανασκόπηση διαβάζοντας : " Το παραμύθι των χρωμάτων" του Α. Κυριτσόπουλου και          " Η παλέτα των συναισθημάτων" της Έρα Μουλάκη και ζωγραφίζουμε ότι μας άρεσε.






Αναπολούμε όμορφες στιγμές από τη ζωή μας στο Νηπιαγωγείο.!!!!



Συμμαζεύουμε τα συρτάρια μας, τακτοποιούμε τους φακέλους μας,  φτιάχνουμε τόπια -θήκες, για ένα DVD γεμάτο φωτογραφίες . Ετοιμάζουμε αναμνηστικά με τις φωτογραφίες των παιδιών και μπαίνουμε σε βαρκούλες έτοιμοι να σαλπάρουμε για το καλοκαίρι. Μαζί μας παίρνουμε κάρτες- παγωμένα αναψυκτικά με ευχές για καλό καλοκαίρι.










Σας περιμένουμε στην Καλοκαιρινή μας γιορτή και στην έκθεση ζωγραφικής μας  τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΧΡ. ΛΑΝΑΡΑΣ-ΒΕΤΛΑΝΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου