Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

" ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ"

Την Τρίτη μας περίμενε μια νέα έκπληξη από την Καρδουλίτσα. Ήταν η εργασία μιας παλιάς μαθήτριας του σχολείου μας, που είχε ζωγραφίσει την παροιμία "Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Τα παιδιά αναπτύσουν τον προβληματισμό τους για το τι θέλει να πει η παροιμία. Έτσι έστω και καθυστερημένα ξεκινάμε τη θεματική ενότητα για τον ΤΡΥΓΟ.








Γνωρίζουμε με εικόνες την εξέλιξη σταφύλι -κρασί. Αναφερόμαστε στα ζώα που αγαπούν τα σταφύλια δηλαδη την αλεπού, το σκαντζόχοιρο και τα σπουργίτια. Βρήκαμε και τους σχετικούς μύθους από τον Αίσωπο  τους διαβάσαμε και τους ζωγραφίσαμε..




Φτιάξαμε ιστό για το τι γνωρίζουμε για τα ζωάκια που τους αρέσουν τα σταφύλια και ότι δε γνωρίζουμε το ψάξαμε και το βρίσκουμε στον Η/Υ. Πόσες νέες πληροφορίες πήραμε!!!!!






 Διασκεδάσαμε και γυμναστήκαμε δραματοποιώντας τους μύθους και τα τραγούδια : "τσιριτρί- τσιριτρό" , " η αλεπού και τα σταφύλια" και "Ο σκαντόχοιρος" από το mazoo and the zoo. Όλα αυτά τα αποτυπώσαμε σε ομαδικές και ατομικές εργασίες, συνθέσαμε ξερά φύλλα και φτιάξαμε ζωάκια κι όμορφα καδράκια.

















 Παίξαμε το παιχνίδι με τις ουρές πολλές φορές, Η Άννα -Μαρία μάζεψε τις πιο πολλές ουρές και κατάφερε να μην χάσει τη δικιά της!!!!!




Όμως εκτός από τα ζωάκια, τα σταφύλια αρέσουν και στα παιδάκια. Έφεραν πολλά στο σχολείο. Μετρήσαμε ρόγες, κάναμε σύνολα( πολλές-λίγες), φτιάξαμε φατσούλες και μάθαμε τις μαθηματικές  έννοιες  μέσα -έξω και μικρότερο- μεγαλύτερο.  Τα περισσότερα τα φάγανε λαίμαργα και κάποια τα πάτησαν για να βγει μούστος. Το ζουμί το μαζέψαμε σ ένα βάζο και θα παρακολουθούμε τη ζύμωση.





















 Ο κύριος Γιαβάλκας έφερε μούστο στο σχολείο μας και η γιαγιά Δέσποινα Κεχαγιά ήρθε να μας βοηθήσει να κάνουμε μουστοκούλουρα. Τα παιδιά διάβασαν τη συνταγή, μέτρησαν τα υλικά, ζύμωσαν  έπλασαν και φυσικά έφαγαν μοσχομυριστά μουστοκουλουράκια που είχαν σχήμα ζωάκια!!!!


















 Στο σχόλασμα κεράσαμε και τους γονείς για να τους ευχαριστήσουμε που μας προμήθευσαν τα υλικά.



Με τραγούδι , παιχνίδι, γέλιο και φαί πολύ, τελείωσε η ενότητα αυτή!!!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου