Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

"Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"

Τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, αφιερώσαμε τη μέρα, στο παιδί και στα δικαιώματα του. Δικαιωματικά αφού το Σαββατοκύριακο, ήταν οι Παγκόσμιες ημέρες ενάντια στην κακοποίηση (19 Νοεμβρίου) και υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών (20 Νοεμβρίου).
Στο ένα τμήμα προσεγγίσαμε το θέμα με το ποίημα της Θ. Χορτιάτη "Προσευχή για τα παιδιά του κόσμου", μιας και τη μέρα αυτή ήταν τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μάθαμε το ποίημα και το εικονογραφίσαμε. Το άλλο τμήμα με αφορμή τη λέξη UNICEF που ήταν στο καβαλέτο κι έκανε κολάζ με τα δικαιώματα των παιδιών. Τα παιδιά έμαθαν για τη συνεισφορά της οργάνωσης σ΄όλο τον κόσμο.






Και στα δύο τμήματα στην παρεούλα τα παιδιά έκαναν υποθέσεις και προβληματίστηκαν, για το τί είναι κακοποίηση, πιάνοντας το πρώτο συνθετικό της λέξης. Κάναμε για ακόμα μια φορά το πείραμα με την τσαλακωμένη καρδιά, που δεν γίνεται ποτέ τελείως ίσια και υποσχεθήκαμε πως δεν θα πληγώσουμε ούτε θα τσαλακώσουμε καμία καρδιά.


Αλλά και τί χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει ευτυχισμένο.

Διαβάζοντας το παραμύθι "Ο Ελμερ το παρδαλό ελεφαντάκι", του Ντεϊβιντ Μακ Κι, συμφωνούμε πως όλα τα ζωάκια όπως και όλα τα παιδάκια, είναι όμορφα, ξεχωριστά, σημαντικά κι ας είναι διαφορετικά. Φυσικά εκφραστήκαμε και εικαστικά!!!!





Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και την επόμενη ημέρα η Αθηνά έφερε στην τάξη το παραμύθι  "Ο ΄Ελμερ και το ουράνιο τόξο" . Έτσι η συζήτηση συνεχίστηκε........



 Για να εφαρμόσουμε αυτά που έμαθαν οι κυρίες στο σεμινάριο "Από το παραμύθι στο κόμικ και στο animation" , μετατρέψαμε το παραμύθι του ΄Ελμερ σε κόμικ.  Τα παιδάκια από το Νηπιαγωγείο του Αγίου Γεωργίου , μαζί με την κυρία Ελένη, θα ετοιμάσουν τις λεζάντες με τα λόγια και τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο της Επισκοπής θα τα ηχογραφίσουν με τη βοήθεια της κυρίας Έλλης. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε  το animation που θα κάνουν οι κυρίες με την καθοδήγηση της κυρίας Χριστίνας Σιδηροπούλου  .  Η Άλκηστις έφερε στο Σχολείο ένα βιβλίο με κόμικς και αποφασίσαμε να κάνουμε και μεις το δικό μας βιβλίο -κομικ.











Χρόνια πολλά παιδιά να είστε όλα χαρούμενα και γερά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου