Κυριακή 2 Απριλίου 2017

"ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ"

Σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου το Νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε το Περιβαλλοντικό Πάρκο δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Την εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, εντάξαμε στο  Περιβαλλοντικό πρόγραμμα Σχ. δραστηριοτήτων που υλοποιούμε φέτος με θέμα "Μαθαίνω τα ζώα.....να αγαπώ". Η ξενάγηση έγινε από παλαιοντολόγους του Α.Π.Θ. Ξεκινήσαμε από το πάρκο των δεινοσαύρων, όπου θαυμάσαμε εκθέματα δεινοσαύρων σε φυσικό μέγεθος και φρεσκάραμε τις γνώσεις μας  για αυτούς.




















Μετά μπήκαμε στο σπήλαιο της εξέλιξης, που είναι ομοίωμα φυσικού σπηλαίου. Φορέσαμε κράνη και περιηγηθήκαμε στο σπήλαιο. Γνωρίσαμε την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και παρατηρήσαμε βραχογραφίες και λίθινα εργαλεία.

















Στη συνέχεια εξερευνήσαμε την τελευταία ψυχρή περίοδο στο Μουσείο Μαμούθ, με πραγματικά απολιθώματα, του τριχωτού Μαμούθ, του τριχωτού Ρινόκερου και του Βίσωνα της στέπας.






















Περπατήσαμε στο Πάρκο των θηλαστικών και των προϊστορικών ερπετών.  Τέλος μπήκαμε στην κοιλιά της φάλαινας και κάναμε μια ανασκόπηση της επίσκεψης.


























Ξεκουραστήκαμε στο αναψυκτήριο του Πολυχώρου και τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν στον παιδότοπο που διαθέτει.








Το ταξίδι μας στο χρόνο τελείωσε και γεμάτοι όμορφα συναισθήματα, επιστρέψαμε στην πόλη μας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου