Κυριακή 21 Μαΐου 2017

"Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ"

Τη Δευτέρα η αρκουδίτσα, ήρθε στο Σχολείο, με μια βαλίτσα. Μέσα είχε υλικό, CD, βιβλία και παιχνίδια επιτραπέζια, για τη χελώνα Καρέτα-Καρέτα και τη φώκια  Μονάχους-Μονάχους.  Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων μας τα είχε δανείσει,. Πολύ την ευχαριστούμε και για τα ζωάκια αυτά αρχίσαμε να μιλούμε. Προβληματιστήκαμε και λυπηθήκαμε πολύ, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση από τη γη. Όμως είναι παρηγορητικό που υπάρχουν κάποιες Οργανώσεις που φροντίζουν για την προστασία  των ζώων αυτών. Μάθαμε για αυτές  από τον Υπολογιστή και αντιστοιχήσαμε κάθε  σπάνιο ζώο με την Οργάνωση εθελοντική τη σωστή.














Ο Δήμος, ο Γιώργος και ο Στέφανος, σε μια γιορτή, μίλησαν για τη δουλειά αυτή.  Μαζί με τις καλές μητέρες τους, επικοινώνησαν με τις φιλοζωικές Οργανώσεις ( ΜΟΜ, ΑΡΚΤΟΥΡΟ, GREEN-PEACE ). Πλούσιο υλικό μας παρουσίασαν και στο Νηπιαγωγείο μας το χάρισαν.








Μια μέρα που έβρεχε πολύ, βρήκαμε αφορμή για τον κατακλυσμό να μιλήσουμε και την Κιβωτό του Νώε να γνωρίσουμε. Κάναμε παζλ με το θέμα αυτό και το καράβι το πειρατικό, σε κιβωτό το μετατρέψαμε και τα ζωάκια προστατέψαμε. Αλλά και μιας φάλαινας την κοιλιά κάναμε για τα ζώα ζεστή φωλιά. Φτιάξαμε και αφίσα με μια κιβωτό, με ζώα που κινδυνεύουν στο χώρο τον Ελλαδικό. Βάλαμε και στο πανί , τις οργανώσεις που βοηθάν κάθε ζωάκι να σωθεί.

















Τα παιδιά σ΄αυτή τη θεματική, εξέφρασαν συναισθήματα, προβληματίστηκαν, αλλά και χαρήκαν
Είδανε βιντεάκια από το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και Αλόννησου. Κάνανε βιβλίο την ιστορία της θαλάσσιας  χελώνας. Μαθηματικά και γλώσσα κανονικά. Πήρανε για ενθύμιο καδράκια με χελωνάκια και ψαράκια.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου